Naturen har sine egne måder at overraske menneskeheden på. Uanset om det er gennem ekstraordinære landskaber, ekstraordinære arter eller naturlige begivenheder, er der altid noget at se på omkring os. Denne gang er Europa mired i en dyb orange dis, og det skyldes alt sammen et stormsystem, der kommer fra Sahara.

Med himmel dybt orange og udstyret med voldsomt støv blev Spanien og andre steder i Europa dækket af, hvad eksperter har kaldt Celia storms. En blanding af kystvinde, kraftig regn og ørkenstøv gav liv til en sjælden naturlig begivenhed i europæisk himmel.

Imidlertid forårsager disse naturlige fænomener ofte også visse påvirkninger på mennesket. For eksempel producerede dette støvstormsystem den værste luftkvalitet, som Spanien nogensinde har oplevet.

Partiklerne, der bæres i disse storme, har en høj densitet, hvilket udgør en fare for mennesker med luftvejssygdomme eller ældre voksne. Meteorologer har advaret om, at stormen ikke kun vil nå Spaniens himmel, men vil sprede sig til London og endda andre lande.

En scene værdig til den røde planet
Hvis vi skulle sammenligne disse orange himmel med en scene, vi har set før, ville mange sikkert tale om Mars. Det tykke, røde støv, der beboer denne planet, syntes at have migreret til jordens himmel og skabt et ugæstfrit miljø, der overraskede mange.

Videoer og billeder på sociale netværk var ikke længe på at komme, og mange af dem viste de høje niveauer af ørkenstøv, der ophobede sig på himlen eller på jorden. Selv landsbyerne i bjergene i de svenske Alper var vidne til skiftet fra hvid sne til en subtil orange.

Alt dette er en del af et fænomen, der begyndte i Nordafrika, bevæger sig gennem Algeriet og Marokko og derefter glider gennem Middelhavet og skaber denne forestilling i Spanien og Portugal.

For nu forventes denne storm at vare resten af ugen og bevæge sig længere nord for kontinentet, kun i lavere magt. Det skal dog tages i betragtning, at partiklerne i Sahara-støvet kan forblive i miljøet i op til tre uger, og alle bør tage deres forholdsregler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.