For et par år siden var fotograf Paul Stuart til stede ved en ekstraordinær kosmisk dans mellem Månen og Saturn. Ikke hver dag har du mulighed for at være på det nøjagtige tidspunkt eller have det ideelle kamera til at fange en kosmisk scene, men denne astrofotograf lykkedes det.

Stuart ejendommelige foto viser den ringede planet med en nysgerrig generthed kigger ud fra en af kanterne af Månen. For nogle ville dette være en typisk bevægelse mellem planeterne, men i videnskaben er det denne begivenhed er kendt som “okkultation”.

Dette udtryk henviser til det øjeblik, hvor et objekt passerer mellem et objekt på afstand og dets seer. I dette tilfælde er Månen placeret i forgrunden mellem Jupiter og Saturn, hvilket skaber effekten af okkultation.

Månen mellem dine øjne og universet
Månen er ofte det objekt, der står mellem en anden planet og udsigten fra jorden, det skyldes, at den bruges i kredsløb om planeten. Det er dog ikke meget almindeligt, at en fotograf, der ser tilfældigt på himlen, støder på dette spektakulære fænomen.

Denne gang havde han et godt øje og lidt held. Han fangede den spektakulære okkultationsdans mellem Månen og Saturn, som om den førstnævnte ønskede at fuldstændigt hogge billedet for at blive beundret.

Mens den lille Saturn i det fjerne forsøger at gøre sig synlig fra et hjørne. Dette er et værdigt billede at beundre, især da skjul er et sjældent fænomen, da det ikke har en nøjagtig dato for udseende.

Det antages, at nogle gange en skjul kan forekomme hver 168 dage, men det er en simpel beregning. Det er endda blevet beregnet, at denne begivenhed kan gentages hvert femte år. Så for øjeblikket kan vi fortsætte med at være taknemmelige for, at astrofotograf Paul Stuart var i stand til at fange dette billede for et par år siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.