Når vi taler om sukker, er det første, der kommer til vores sind, slik eller slik med meget behagelige smag, men i virkeligheden er dette stof til stede i mange af vores daglige fødevarer såsom drikkevarer, småkager, sødt brød eller endda i dressinger som ketchup. Så vi indtog sukker i større grad, end vi sandsynligvis havde forestillet os.

Dette stof kan dog medføre uventede konsekvenser for vores krop. Ud over de problemer, som vi alle ved, at højt sukkerforbrug kan forårsage, forårsager det også skade på andre dele af kroppen, såsom huden, hjernen og endda dit humør. Her er nogle af grundene til, at du bør reducere dit sukkerindtag.

Hvordan påvirker for meget sukker din krop?
Det fremskynder aldring af din hud og udseendet af rynker, dette fordi det skader de naturlige proteiner i din hud, såsom kollagen og elastin.
Store mængder sukker får din androgenproduktion til at stige, hvilket forårsager acne, uregelmæssigheder i menstruationscyklussen og udseendet af ansigtshår.
Når du indtager sukker, behandler din krop dette stof, der akkumulerer det, som om det var mættede fedtstoffer, som akkumuleres i din hjerne og forstyrrer kemikalierne i det, så det kan forårsage depression og andre ændringer i dit humør.
Det blev opdaget, at indtagelse af store mængder sukker fremskynder forkortelsen af telomerer, som er beskyttende stoffer i dine kromosomer, dette fører til accelereret aldring i cellerne i din krop.
Du føler måske, at du mangler energi, det skyldes, at produkter, der er fyldt med sukker, men mangler protein, fiber eller fedt, får dig til at føle dig med en kort stigning i energi, men så vil du opleve et kraftigt fald i dit humør på grund af variationen i sukkerniveauet i dit blod.
På lang sigt kan diæter med højt sukkerindhold føre til hukommelsesproblemer og har været forbundet med en øget risiko for demens.
Et hyppigt forbrug af sukkerholdige drikkevarer har været forbundet med åreforkalkning, en sygdom, hvor høje niveauer af fedt tilstopper arterierne.
Til disse mulige konsekvenser af at spise for meget sukker skal vi tilføje udseendet af sygdomme som endometriecancer eller gigt, ud over sundhedsmæssige problemer relateret til overvægt, hjerte-kar-sygdomme, stigninger i dit kolesterol og risikoen for type 2-Diabetes.

Hvordan stopper man med at forbruge så meget sukker?
Verdenssundhedsorganisationen anbefaler, at hvis frie sukkerarter indtages, bidrager de med mindre end 10% af det samlede energibehov for de fødevarer, du spiser i dag. Denne andel svarer til mindre end et 250 ml glas sukkerholdige drikkevarer dagligt eller svarende til mindre end 4 gram sukker.

Men hvis du begynder at fjerne denne kraftfulde smag fra din kost, vil du se forbedringer i dit helbred. En måde at starte på er at erstatte fødevarer, der indeholder store mængder af dette stof og i stedet begynde at spise frugter, der indeholder naturlige sødestoffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.