Blødgøring i et godt varmt vandbad for at frigive stress synes ikke at være en aktivitet, som kun mennesker nyder, for i det fjerne Japan går sneaberne langs lange stier i de stejle bjerge dækket af sne for at nå de varme kilder, der dykker de for at nyde varmen og give frie tøjler til afslapning. Billederne taget af fotograf Ben Torode viser os primaternes liv, når de beslutter at tage et varmt kildebad, og de er simpelthen sød.

Torode er en dyrelivsfotograf både vild og hans små dyrekammerater, men et af hans foretrukne steder at besøge er Jigokudani monkey Park i Nagano. Årsagen er enkel, Der kan du se de japanske sneaber i så fantastiske situationer, der efterlader enhver dyreelsker begejstret.

Japanske sneaber beboer snedækkede områder det meste af året i det nordlige Japan, hvor temperaturerne er så frysende, at få primater vover at bosætte sig i regionen. Af denne grund er sneaber så specielle, for med deres gråbrune pels og deres ømme rødlige ansigter udholder de kulden som ingen anden primat i verden, og i øvrigt er de de eneste, der spiller i varme kilder for at frigive deres stress.

Varme bade for at frigive stress
De yndige pattedyr gør deres udseende efter faldende lange skråninger i bjergene helt dækket af sne og løber til de varme kilder, der er på 40 kr.for at søge tilflugt i varmen. Men ikke kun det, forskning har fundet, at det ud over at varme op med vandet er deres ejendommelige måde at frigive stress på.

De kan ses svømme, lege og pleje hinanden. Denne sidste aktivitet er Torodes favorit til at fotografere, fordi socialiseringen mellem dem værdsættes, og det viser os, hvor dygtige de er med deres sarte hænder og når dybe koncentrationstilstande for at udføre et upåklageligt rengøringsjob blandt deres egne.

“Mens du fotograferer disse aber, skal du ikke se på dem for længe med det blotte øje, fordi de tager det som et tegn på aggression, men de er ligeglade med briller. Unge mennesker er imidlertid meget mere nysgerrige efter alt, inklusive mennesker, ” siger Torode om sin oplevelse af at fotografere sneaber under deres spa-bade.

Men billeder taler meget mere end ord, så slap af og lad dig glæde af disse smukke små, der nyder et varmt bad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.