Vedligeholdelse af din mave og fordøjelsessystem er ikke en simpel opgave. For nylig er diæter og afgiftningsmetoder blevet populære, fordi de tilbyder en løsning på symptomer på fordøjelsesproblemer såsom gastritis, betændelse eller tarmbelastning. Den bedste måde er at holde din tarm fungerer optimalt gennem naturlige metoder.

Med enkle og samtidig økonomiske fødevarer kan du begynde at forbedre din tarmfunktion, med små ændringer vil du se resultater for at undgå betændelse i din mave, du vil forbedre din tarmslimhinde, du vil undgå forstoppelse, og din fordøjelsesmikrobiota forbliver sund. Her er 8 fødevarer til at rense tyktarmen, ikke kun gennem en midlertidig afvænningsdiæt, men for at holde tarmene i gang hver dag.

Frugter med højt fiberindhold såsom papaya, appelsin, æble, mango eller vandmelon
Grøntsager med højt indhold af gær, der aktiverer fordøjelsen, såsom spinat, artiskokker, broccoli, selleri eller kål
Ingefær rod
Hele korn såsom hørfrø eller havre
Naturlige fibre såsom bentonit, tseolit eller psylliumskallet pulverpulver
Grøn te
Fødevarer med højt indhold af naturlige probiotika såsom yoghurt eller surkål
Hvorfor foretrækker disse fødevarer?
Ifølge Mayo Clinic er en kolonrensning med eksterne elementer, såsom tilfælde af klyster, ikke nødvendig eller helt sund, da fordøjelsessystemet og tarmene allerede eliminerer affaldsmateriale og bakterier fra kroppen alene. Det betyder, at det er meget bedre at ty til naturlige elementer, der stimulerer din krops funktion.

Den måde, hvorpå mad ændrer din krop, er gennem en naturlig proces, der stimulerer sundere funktion. For eksempel i tilfælde af hele frø, såsom hørfrø, får det din tarm til at fungere ordentligt, samtidig med at du leverer næringsstoffer som Omega-3 fedtsyrer, de samme, der har antiinflammatoriske egenskaber.

På den anden side fibrene af naturlig oprindelse, der absorberer toksiner fra dit fordøjelsessystem, samtidig med at tarmfloraen forbedres, hvilket betyder mindre betændelse. Ved langvarig brug vil din tarmaktivitet blive reguleret på en sådan måde, at både diarre og forstoppelsesproblemer undgås.

I tilfælde af fødevarer med probiotika har de gavnlige bakteriestammer, der skal være til stede i tarmen for at holde det sundt, ud over yoghurt, fødevarer, som du sandsynligvis ikke kendte, og som også har disse egenskaber, er surkål, lavet af kål og kimchi.

Infusioner lavet af grøn te stof og sunde rødder som ingefær har en helbredende og antibakteriel virkning på hele fordøjelsessystemet, hvilket vil aktivere dit forsvar, samtidig med at inflammation, smerte og mangel på afføring reduceres. Du kan tage en infusion med begge ingredienser hver dag for at opretholde en sund flora i din mave.

Drik rigeligt med vand
Måske er den billigste og nemmeste måde at rense din kolon naturligt at drikke tilstrækkeligt vand til at fremme din krop til at udføre sine funktioner korrekt, dette fremmer yderligere assimilere bedre næringsstoffer fra resten af din mad og få dig til at gå på toilettet med tilstrækkelig regelmæssighed. Dette vil ikke kun gavne din mave, men vil også hjælpe dine nyrer med at eliminere toksiner gennem urin.

Yderligere trin for at holde din tarm sund
Hvis du vil give en ekstra hjælp til din mave, kan du også investere en periode på cirka 10 minutter for at fremme tarmens bevægelse gennem blide massagebehandlinger, der påføres din mageregion. Fordelene ved dette naturlige middel er, at musklerne renses såvel som dine organer, mens du vil fremme blodcirkulationen.

Efter disse anbefalinger vil du have et meget sundere fordøjelsessystem notable.Si din tarm, din mave og dit fordøjelsessystem er i en optimal tilstand, din krop vil vide, hvordan man reagerer på de bakterier, der kommer ind i din krop gennem mad, så det er afgørende at give særlig betydning for dette område af kroppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.